Talentencampus Venray

Contact & vragen

Vragen?

Heeft u vragen over de toekomstige Talentencampus bekijk dan ons overzicht Veel gestelde vragen of neem contact met ons op.

Contactformulier


Veel gestelde vragen

Wat is de meerwaarde van de toekomstige Talentencampus voor mijn kind?

Aan het concept van de Talentencampus zitten meerdere voordelen. Ten eerste wordt er onderwijs op maat aangeboden omdat leerlingen met een voor- of achterstand ook ‘uitstapjes’ kunnen maken naar een van de andere scholen binnen de Talentencampus. Bij voorbeeld wanneer een kind op het speciaal basisonderwijs zit maar heel goed kan rekenen, dan zou het ook rekenlessen kunnen volgen in het regulier onderwijs. We noemen dit passend arrangeren.

Doordat de partners met elkaar samenwerken ontstaat er ook veel meer expertise die ten gunste van de leerlingen kan worden ingezet. Ook vindt er veel meer sociale integratie plaats waardoor kinderen met en zonder beperking met elkaar kunnen spelen en van elkaar kunnen leren. Een meer realistische afspiegeling van de maatschappij dus. Daarnaast ligt de school centraal en kunnen met name kinderen uit het speciaal (basis)onderwijs nu dichtnabij huis onderwijs volgen en hoeven ze geen lange reis te maken.

Mijn kind zit op één van de participerende scholen in de Talentencampus. Wat gaat er veranderen?

Naast dat de leerlingen dus kunnen profiteren van de hierboven vermelde voordelen, blijven het voorlopig 4 zelfstandige scholen met een eigen cultuur en identiteit. Voor de kinderen van Focus en Geijsteren Onderwijsgroep Buitengewoon betekent het ook een verhuizing. De leerlingen van de Keg en Coninxhof zullen rekening moeten houden met een verhuizing binnen school. Het gebouw wordt immers verbouwd.

Blijven het vier verschillende scholen of wordt het één school?

Het blijven voorlopig 4 zelfstandige scholen met een eigen cultuur en identiteit. Wel met als doel dat de scholen naar elkaar toe groeien en meer met elkaar gaan samenwerken.

Wanneer opent de Talentencampus haar deuren?

Dat is op dit moment nog niet te zeggen. Eerst moet het verbouwplan worden geaccordeerd en de aanbesteding worden opgestart. Wanneer er meer zicht is op een einddatum wordt hierover gecommuniceerd.

Ik wil mijn kind graag aanmelden voor de toekomstige Talentencampus. Bij wie moet ik zijn?

U kunt uw kind aanmelden bij één van de vier scholen:

  • De Keg
  • Coninxhof
  • Focus
  • Geijsteren Onderwijsgroep Buitengewoon
Hoe ziet de verkeersveiligheid eruit rondom de Talentencampus?

De verkeerswerkgroep doet er alles aan om de verkeersveiligheid rondom de Talentencampus te optimaliseren. Bekijk bij ‘Nieuws’ de laatste stand van zaken.